040 77 31 31

HannaH

Nadja Podmenik

Nadja PodmenikNadja Podmenik je hrastničanka, rojena 11.11.1986 v Trbovljah. Že od malih nog so jo privlačili različni športi - kajak, namizni tenis, košarka, ples. Na začetku petega razreda jo je premamila ter čisto prevzela košarka. Resneje jo je začela trenirati v Trbovljah, kjer so kadetinje (letnik 85) dosegle 3. mesto na državnem prvenstvu. Hkrati je bila v pionirski ter kadetski slovenski reprezentanci. Zaradi pomanjkanja igralk ter večjih ambicij se je pri 15 letih preselila v ŽKK Merkur. Tam je nastopala za kadetinje, mladinke ter članice. Z mladinkami so osvojile naslov državnih prvakinj, s članicami pa naslov pokalnih in državnih prvakinj. Nastopila je tudi v mladinski reprezentanci in reprezentanci do 20 let, kjer so se borile za nastop na evropsko prvenstvo.

Nastopila so študijska leta, zato se je preselila v Ljubljano, kjer je oktobra 2010 diplomirala na Fakulteti za Šport in se še isto leto vpisala na podiplomski doktorski študij kineziologije. V teh letih je nastopala za različne košarkarske klube (ŽKD Ilirija, ŽKD Ježica, ŽKK Domžale). Polegkošarke jo zanimajo še različni vodni športi (surfanje, wakebording, …), opravila pa je tudi izpit za učitelja plavanja in učitelja 1 nordijske hoje. Tudi zimski športi ji niso tuji in ima naziv učitelja 1 iz alpskega smučanja ter bordanja in naziv učitelja 2 nordijskega smučanja.

Zaradi želje po večjem znanju je na fakulteti poleg športne rekreacije vpisala še dodatno smer, kondicijsko treniranje.

V zadnjih letih se ukvarja predvsem s tenisom. Udeležuje se različnih tečajev in seminarjev ter v klubu dela z našimi mladimi igralci. Ima narejen izpit za trenerja tenisa D.

 

Nadja